nederlandwordtanders.nl

Zero To Total Living (ZTTL)

Almere

Publieke ruimte en ontmoeting

projectbeschrijving

Het centrale terugkerende thema van de Prijsvraag Who Cares is dat we leven in steden die zijn gebouwd voor de samenleving van gisteren. Het gebouwde, de fysieke omgeving, past niet meer bij de sociale werkelijkheid van de samenleving van nu.
Ons concept zal de fysieke ruimte in Almere-Haven inrichten op een manier die de mentale afstanden binnen de samenleving - de beperkingen waarom mensen langs elkaar heen leven binnen dezelfde fysieke ruimte- wegnemen. Zero distance to the totality of living, oftewel Zero To Total Living. Dit concept manifesteert zich door middel van onbewust gedwongen voorzieningen als een huisarts, pin-automaat, flexwerkplekken, buurtsuper, ruimte voor een steunpunt en blurring van activiteiten: trainingen, café, dans, muziek, overige recreatie en wonen.
Door onbewust gedwongen lokaal bezoek van ZTTL te stimuleren, komt er intergenerationele interactie op gang, waardoor de mentale afstand tussen de verschillende leeftijdsgroepen verdwijnt. Als senioren wel naar een verzorgingshuis moeten, gaan ze vaak sneller achteruit dan in het vertrouwde omgeving. In hun wijk kunnen ze op hun vertrouwde plek van hun oude dag genieten.

team

Thomas Schaapherder
Ruimtelijke ordening, Weltevreden B.V. advies en realisatie

Thomas Schaapherder
Ruimtelijke ordening, Weltevreden B.V.

Vincent Bothof
Ruimtelijke ordening, Weltevreden B.V.

Nander van 't Klooster
Financieel, Weltevreden B.V.

Romy Brattinga
Onderzoek, Weltevreden B.V.

Abram de Boer
Architect, Studio NOA Architectenvisiedocumenten:


contactformulier

Contact opnemen met Thomas Schaapherder

winnaar
Rotterdam
winnaar
Sittard-Geleen
runner-up
Rotterdam
runner-up
Sittard-Geleen
Eervolle
vermelding
Nominatie
Sittard-Geleen
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Groningen