nederlandwordtanders.nl

Victory Boogie Woogie - Matching Dreams

Locatieloos

Integrale visie

projectbeschrijving

Victorie Boogie Woogie is een concept waarbij een individu met een dynamisch ingekleurd leven digitaal wordt gematcht met anderen op basis van zijn/haar dromen, ongeacht de label die zij/hij van de maatschappij krijgt. Deze match wordt gefaciliteerd in de fysieke wereld door een mix van verschillende ruimtes, functies en vormen.

Het concept krijgt een ruimtelijke vertaling die bestaat uit een volume met een geconditioneerde binnenplaats waarover een orthogonale grid wordt gelegd, waarmee woningen ontstaan die diagonaal ontsloten worden via de binnenplaats. Het complex bevat woontypologieën die verenigd en opgedeeld kunnen worden voor jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB), senioren, starters, studenten en statushouders.

Via hun voordeur krijgen zij niet alleen toegang tot de fysieke buitenwereld maar ook tot de digitale wereld, die helpt bij het vormen van een gemeenschap die stoelt op wederkerigheid. Daar worden bewoners met elkaar gematcht, waarna ze digitaal contact kunnen opnemen. Dit kan vervolgens veranderen in fysiek contact in de gedeelde ruimtes van het gebouw, zoals de kinderboerderij op het dak, de kas met de keuken, de kunsttuin en andere ruimtes die gecreëerd kunnen worden door de gemeenschap. De digitale wereld biedt de mogelijkheid tot het aanbieden van hulp, vragen om hulp en het opbouwen van sociale relaties. Het halen van een pakje melk voor de buurvrouw kan namelijk veel betekenen voor haar.

team

Ugur Sutcu
Architectuur (Master) & IT (Bachelor), Atelier USvisiedocumenten:


contactformulier

Contact opnemen met Ugur Sutcu

winnaar
Rotterdam
winnaar
Sittard-Geleen
runner-up
Rotterdam
runner-up
Sittard-Geleen
Eervolle
vermelding
Nominatie
Sittard-Geleen
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Groningen