nederlandwordtanders.nl

Van, voor en door Carnisse

Rotterdam

Publieke ruimte en ontmoeting

projectbeschrijving

Beleid is om bewoners van Carnisse langer zelfstandig thuis te laten wonen in hun eigen vertrouwde omgeving. Ons voorstel is erop gericht om de portiekwoningen (69% van de bestaande woningvoorraad) op wens van de bewoners te transformeren naar toegankelijke en levensbestendige woningen.

Om de portiekwoningen toegankelijk te maken voor minder mobiele mensen wordt aan de tuinzijde een tweede toegang op niveau van de opgetilde begane grond gecreëerd. Desgewenst kan aan de tuinzijde een lift worden toegevoegd waarmee ook de woningen op de eerste en tweede etage beter ontsloten worden voor senioren en/of gezinnen met jonge kinderen.

Door middel van blending en coöperatie waarbij bewoners, jong en oud, elkaar vinden op basis van gemeenschappelijke leefstijl wordt de sociale samenhang vergroot en kan zorg voor elkaar in de eigen woonomgeving plaats vinden. De tuin, een plek bij uitstek voor sociale ontmoeting, wordt in gezamenlijkheid gebruikt en onderhouden. Aan elk portiek en dito leefstijl worden hotspots (à la Apple Store) gekoppeld die ruimte geven aan de specifieke behoefte van de bewoners. Een plek waar kennis, talenten, vragen en antwoorden worden uitgewisseld. De nu veelal leegstaande goedkope portiekwoningen veranderen daarmee in begeerlijke en betaalbare woningen die duurzaam bewoond worden. Van, voor en door Carnisse!

team

Ben Ewals
architectuur, BUROBEB

Cornelis Overhand
Zorg en strateeg, Talent for Care

Kaspar Aussems
Architectuur, BUROBEB

Tjerk Bosker
Stadssociologie, BUROBEB

Jaap Norbris
Zorg en eHealth expert, Medify

Jenneke Ewals
Zorgmanagement, Talent for Care

Ben ten Hove
Vastgoedbeheer en -ontwikkeling, Urban Breezzvisiedocumenten:


contactformulier

Contact opnemen met Ben Ewals

winnaar
Rotterdam
winnaar
Sittard-Geleen
runner-up
Rotterdam
runner-up
Sittard-Geleen
Eervolle
vermelding
Nominatie
Sittard-Geleen
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Groningen