nederlandwordtanders.nl

Van een 'gouden randje' naar een Gouden Hart

Rotterdam

Integrale visie

projectbeschrijving

Carnisse wordt geschetst als een doorgangswijk met een 'gouden randje'. Hoe reizen we van het Carnisse van nu naar een Carnisse om te blijven? Hiervoor passen wij het concept 'healing environment' stedebouwkundig toe op Carnisse. Zo creëren wij een openbare ruimte die wezenlijk bijdraagt aan het welzijn en de tevredenheid van de bewoners. Gecombineerd met aanvullende ruimtelijke ingrepen creëren wij een open wijk, met aan alle zijden vloeiende overgangen naar de omgeving.

De motor achter deze transformatie is verandering van binnen uit. Verbinding van buurtbewoners met elkaar en verbinding van zorgleveranciers met zorgbehoevenden. Voor deze verbindingen maken wij gebruik van innovatieve digitale technologie, gecombineerd met diensten. Hiermee kunnen wij effectief de dynamiek op gang brengen, bewoners activeren en de zorg organiseren.

De transformatie die wij voorstellen maakt van Carnisse een thuis voor haar bewoners. Een thuis waar ieder op zijn/haar manier kan wonen en leven, met de zorg die nodig is en in gemeenschap met de andere bewoners. Een gemeenschap waar ieder aan kan geven wat hij nodig heeft of wat hij kan bieden. Een gemeenschap die Carnisse ziet als onze wijk en ons thuis. Een thuis waar mensen niet meer weg willen, omdat alles er is dat zij nodig hebben.

team

Jacco Kruithof
Verbinders, Schakel

Ludo van Widdershoven
Architect, Widdershoven architecten

Reinout Engelberts
Smart Monitoring Solution, Sensaravisiedocumenten:


contactformulier

Contact opnemen met Jacco Kruithof

winnaar
Rotterdam
winnaar
Sittard-Geleen
runner-up
Rotterdam
runner-up
Sittard-Geleen
Eervolle
vermelding
Nominatie
Sittard-Geleen
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Groningen