nederlandwordtanders.nl

COMMUNITY KITCHEN: Goed Eten! - Gezond eten voor iedereen

Groningen

Procesinnovatie

projectbeschrijving

De Community Kitchen is een initiatief wat gezond eten voor iedereen mogelijk maakt.

Mensen met een uitkering hebben 21 euro per week te besteden aan eten. Dat is onmogelijk en levert schrijnende situaties op. Regelmatig eten geeft energie. Heb je 90 euro per maand te besteden voor eten dan kom je niet in aanmerking voor gebruik voedselbank.

Slechts 1 op de 7 mensen die in aanmerking komen voor steun van de voedselbank maken daar ook gebruik van. Men schaamt zich, is terneergeslagen of heeft niet de zin/energie om de hele financiële handel te openbaren.

Mensen die eten halen bij de voedselbank hebben niet altijd de fut om echt iets van het eten te maken. Daarnaast is het aandeel verse producten zeer beperkt. Ook ontbreekt de kennis bij de doelgroep om meer met gezond eten te doen.

De Kitchen biedt iedereen met een uitkering een abonnement voor 50 euro per maand. Hiervoor kan men dagelijks ontbijt en lunch komen smeren.
Het avondeten wordt op een vaste plek klaargemaakt. De keuken en het restaurant van een verzorgingstehuis gebruiken we hiervoor. Ook mensen zonder uitkering kunnen komen eten. Ze betalen 15 euro per maaltijd. Worden ze lid voor 10 euro per maand dan krijgen ze bij elke maaltijd vijf euro korting. Met de begroting kunnen we 6 man een betaalde baan bieden En er zijn prachtige ontmoetingen die vast tot meer gaan leiden!

Goed en gezond eten voor iedereen!

team

Arjen P. Van Leeuwen
Communicatie / Innovatie, Challenge Solutions

Paul Papo
Supermarkt, Maripaan groep

Mattias Gijsbergsen
overheid, gemeente Groningen

Ellis de Vries
Zorginstelling, ZINN

Thomas de Boer
Social Return, Groninger Uitdaging

Jack Koops
Voedselbank, De Voedselbank Stadvisiedocumenten:


contactformulier

Contact opnemen met Arjen P. Van Leeuwen

winnaar
Rotterdam
winnaar
Sittard-Geleen
runner-up
Rotterdam
runner-up
Sittard-Geleen
Eervolle
vermelding
Nominatie
Sittard-Geleen
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Groningen