nederlandwordtanders.nl

Almere Haven All Inclusive

Almere

Integrale visie

projectbeschrijving

In de woonwijk van de toekomst ontstaat een gemeenschap waarin sociale cohesie, zekerheid, gezondheid en geluksbeleving centraal staan. Sociale contacten, bewegen en gezond eten zijn de belangrijkste voorwaarden om gezond oud te worden in de eigen leefomgeving.

Almere Haven wordt een wijk die samen met bewoners wordt getransformeerd tot landelijk voorbeeld met een meervoudige aanpak op verduurzaming en levensloopbestendigheid. De functie van openbare ruimte sluit aan op de huidige en toekomstige behoeften. Doordat de wijk zichzelf voorziet van energie worden functies als recreatie, mobiliteit, voedsel en zorg in de openbare ruimte en thuissituatie gefaciliteerd.

De regie ligt bij bewoners en ondernemers in de wijk. We realiseren een integraal financieringsmodel dat gezond leven en zorgen in de wijk ondersteunt. Een all inclusive-constructie levert alle bewoners een gezond, zeker en aantrekkelijk leven waarover zij zelf de regie voeren. Bewoners betalen niet afzonderlijk voor zorg, sport, energie, wonen, recreatie, mobiliteit en gezond voedsel. Wij ontschotten de domeinen en richten ons op gezond en fijn leven in de wijk. Door participatie van bewoners in het zorg(financierings)model blijven kosten laag en is de sociale interactie hoog.

Technologische ondersteuning in en rond de woning helpt de bewoner desgevraagd en zonder privacybelemmeringen. Assisted Living voor jong en oud.

team

Niels Bosman
Innovatie conceptontwikkeling, Novus Videre

Michel Bouquet
zorg, Tallking Results

Astrid Hartog
Zorg, Tallking Results

Tjeerd Jellema
Architectuur, De Zwarte Hond

Erik Roerdink
Architectuur, De Zware Hond

Arjen Oosting
Projectontwikkeling, Van Wijnen Noord

Niels Bosman
Concept/gebieds ontwikkeling, Novus Viderevisiedocumenten:


contactformulier

Contact opnemen met Niels Bosman

winnaar
Rotterdam
winnaar
Sittard-Geleen
runner-up
Rotterdam
runner-up
Sittard-Geleen
Eervolle
vermelding
Nominatie
Sittard-Geleen
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Rotterdam
Nominatie
Groningen